De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

DIRIGENT Mark BeursgensMark Beursgens

Mark Beursgens begon op 12-jarige leeftijd met pianospelen. Tot en met zijn 18e kreeg hij les van Agnes van Dijk-Lengyel, onder wiens begeleiding hij zich verdiepte in zowel jazz als klassieke muziek. Vervolgens studeerde Mark aan het Utrechts Conservatorium bij Prof. Alan Weiss en Prof. Sebastián Colombo en behaalde hij zijn Bachelor én Masterdiploma’s.

Op het Concours Grand Dominique te Venlo behaalde hij in 2012 de derde prijs. Om zich nog verder te ontwikkelen vervolgde Mark zijn studie in Nürnberg aan de Hochschule für Musik bij Prof. Wolfgang Manz. In deze periode won hij de 2e prijs op de internationale pianocompetitie Jeunesses International Music Competition DinuLipatti te Boekarest. Mark sloot zijn master “konzertsolist” met hoge cijfers af en verhuisde vervolgens terug naar Nederland.

Hij is sindsdien actief als pianodocent, pianist en dirigent.
Mark heeft een grote voorliefde voor repertoire van Russische componisten en componisten die net als hij een affiniteit hebben met de lichte muziek.
In mei 2018 voerde hij samen met het Roemeense Sibiu State Philharmonic Orchestra de “Rhapsody in Blue” uit van George Gershwin.

Mark's verwantschap met blaasorkesten, hun repertoire en rijke verengingsleven ontstond nadat hij regelmatig meespeelde met Harmonie Concordia in Melick, zowel op de piano als het melodisch slagwerk. Ook de interesse in het dirigeervak werd hier aangewakkerd. Een interesse, die tijdens zijn studie aan het conservatorium, steeds meer werd gestimuleerd. Hij volgde, naast zijn pianostudie, het bijvak Directie en liep stages bij verschillende orkesten.
Naast het dirigeren bij Caecilia in Gouda, geeft Mark pianolessen aan de Gooise Muziekschool in Bussum e.o., aan muziekschool Het Klooster in Woerden, dirigeert hij het harmonieorkest van Muziekvereniging G.A. Heinze in Muiderberg en treedt hij regelmatig op met o.a. celliste Hanne Steffers.