De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

2023 Verhalen aan zee 4Concert Verhalen aan Zee 2023

Voor een enthousiast publiek speelde Caecilia Gouda op 1 april 2023 in De Theaterbakkerheij ‘Verhalen aan zee’. De muzikale verhalen werden geïntroduceerd door Nelie Gerritsen als waardin van een echte zeemanskroeg. Onder leiding van dirigent Mark Beursgens werd het publiek meegenomen op zeewaardige avonturen. Naast de diverse zeemansliederen, stond er ook veel filmmuziek met een nautisch karakter op het programma, zoals Pirates of the Caribbean, Jaws, Das Boot en The Love Boat.

Foto's: Jan van den Berg, JB filmproducties

Gouda bij Kaarslicht 2022 2 Gouda bij kaarslicht 2022

Dit jaar gaf Caecilia tijdens het evenement twee concerten in de Sint Janskerk, waaronder op zaterdagmiddag gezamenlijk met het Byorkester uit Kongsberg, Noorwegen. Ondanks het geroesemoes van de Winterfair die gelijktijdig in de kerk aan de gang was, waren het twee mooie sfeervolle optredens.

2022 Concert Fire In The Mountain 01Concert Fire In The Mountain 2022

Het was een fijne ervaring om na zo'n lange pauze weer te mogen optreden voor een volle zaal in de Theaterbakkerheij.
Niet alleen Fire in The Mountain, maar ook passie en vuurwerk in het orkest en enthousiasme bij het publiek. Het orkest stond onder leiding van onze nieuwe dirigent Mark Beursgens en de presentatie was in handen van Nelie Gerritsen.

foto's: Jan van der Spree e.a.

2021 StreekfestivalStreekfestival 2021

Op (bijna) volle sterkte op het Streekfestival in Bodegraven, waar we hebben laten horen dat wij een uitdaging zeker niet uit de weg gaan. En met goed resultaat, want de jury gaf ons gemiddeld een cijfer acht! Met de tips kunnen wij voorlopig nog even aan de slag onder leiding van onze nieuwe dirigent Mark Beursgens.

foto's: Lucienne de Valk, Stichting Streekfestival.

2021 Buurtfeest01 bewerktBuurtfeest Sophiastraat e.o. 2021

Wat was het fijn om weer voor het eerst na lange tijd te mogen optreden! Onder leiding van onze nieuwe dirigent Mark Beursgens en samen met het Spelenderwijsorkest Caecilia onder leiding van Wilco Moerman openden we het buurtfeest met het thema 'Van bubbel naar buurtfeest' met muziek van o.a. Michael Bub(b)lé en Hollandse Hits. Het was genieten!

2019 JB 3Presentatie Blazen, Drummen enTwirlen! 2019

Vol trots is het boek "Blazen, Drummen en Twirlen! - Meer dan 110 jaar Caecilia in Gouda” door de auteur Marco Slagboom gepresenteerd tijdens een receptie in Muziekpand50.
Het eerste exemplaar werd door de voorzitter, Louise Bokhoven, in ontvangst genomen.

foto's: Gert Jan Jansen e.a.

219 Buurtfeest 16Buurtfeest Sophiastraat e.o. 2019

Ondanks het wisselvallige weer was het weer een fantastisch buurtfeest. Met enthousiast buurtkoor en veel kinderen die meespeelden werd het een gezellig gezamenlijk concert.
De inzamelingsactie voor een buurtAED was ook succesvol, want het benodigde bedrag is gehaald.

foto's: Stephan Bollen

2019 Hofstedendagen 32Goudse Hofstedendagen 2019

Voor én met een enthousiast publiek werd weer volop muziek gemaakt tijdens het Openluchtconcert op het erf van de familie Vermaat aan de Bloemendaalse weg.

foto's: Ingeborg Bleijenberg en Jan Trouwborst.

2018 nieuwjaarsreceptie 3Nieuwjaarsreceptie 2018

Samen met vertegenwoordigers van een aantal Goudse stichtingen en muziekverenigingen uit de regio, oudleden en partners hebben we het 110-jarig jubileum ingeluid.
Geproost met een bubbel en vervolgens zijn de plannen voor het komend jaar onthuld.

2017 CoupInGouda 088Coup in Gouda

Op 11 en 12 november 2017 stond de Goudse Schouwburg geheel in het teken van Coup in Gouda. Caecilia bracht daar samen met het Gouds Muziektheater een muzikale komedie vol intriges en spektakel. Ruim zestig muzikanten, zangers, zangeressen en spelers voerden in deze unieke samenwerking het publiek mee naar het Goudse Marktplein voor een bijzondere voorstelling met een Italiaans tintje.

2017 CoupInGouda generale 11Coup in Gouda - generale repetitie

Een uitvoering met meer dan 60 mensen op het podium, daarvoor moet gestudeerd, geoefend en gerepeteerd worden. Ook voor de (toneel)technici is zo'n spektakel een hele onderneming. Voorafgaand aan de voorstelling was er op zaterdag 11 november 2017 's middags een generale repetitie.

2017 CoupInGouda Voorbereiding 03Coup in Gouda - voorbereiding

Al in 2016 werd begonnen met de voorbereidingen voor Coup in Gouda. Na vele gezamenlijke repetities en diverse tryouts gaven het Gouds Muziektheater en Caecilia in november 2017 samen twee unieke voorstellingen in de grote zaal van de Goudse Schouwburg. De muzikale leiding was in handen van Patrick de Heus en Kees van Dijk. Het script & liedteksten werden geschreven door Anja Oosterwijk en Ageeth Boos verzorgde de regie.

2017 Buurtfeest 20Buurtfeest 2017

Tijdens het tweejaarlijks buurtfeest van de Sophiastraat e.o. in Gouda Noord konden onze buren dit keer alvast genieten van een voorproefje van onze spectaculaire voorstelling Coup in Gouda. Met de zang van het Gouds Muziektheater en buurtkoor Ratjetoe werd ons optreden op deze zonnige burendag weer ouderwets gezellig.

foto's: Stephan Bolle en familie Slagboom

38Afsluiting Muziek Maak Je Samen! 2017

Op zaterdag 1 april was de geweldige afsluiting van het project "Muziek Maak Je Samen!" in Cultuurhuis De Garenspinnerij. Alle groepen hebben laten horen wat ze met de lessen geleerd hebben. Wat waren de kinderen enthousiast bezig met muziek. Heerlijk om te zien!

foto's: Jan van den Berg

MMJS 09Muziek Maak Je Samen! 2017

Muziek maken doe je niet alleen, want het is veel leuker om dat samen met anderen te doen. Om ons enthousiasme voor muziek door te geven aan een volgende generatie muzikanten worden er op dit moment instrument-orientatielessen gegeven op drie locaties in Gouda, waaronder bij Caecilia.
Tijdens de voorjaarvakantie mochten de kinderen wat langer opblijven om samen met ons lekker muziek te maken. Zo konden ze zelf ook eens ervaren hoe leuk het is om mee te doen met een groot orkest.

Muziek maak je samen! - Een project van Brede School Gouda, Kunstpuntgouda, De Pionier en Stedelijke Harmonie Caecilia.

2016 Kerst JB 10Kerstconcert 2016

Samen met mannenkoor Gouda's Liedertafel werd op 23 december een mooi kerstconcert gegeven in een goed gevulde Sint-Janskerk in Gouda. Grote complimenten voor sopraan Anna Trombetta die boven alles en iedereen uit schitterde met o.a. het stuk Cantique de Noël!

foto's: Jacob Bikker

2016 kerst 10Kerstconcert 2016 - repeteren

Caecilia en het mannenkoor Gouda's Liedertafel zijn al druk aan het repeteren voor het kerstconcert in de Goudse Sint Janskerk op vrijdagavond 23 december a.s.

2016 C2 11Concert in het kwadraat 2016

We kunnen terugkijken op twee zeer geslaagde concerten met het Symfonisch Blaasorkest Crescendo uit Krimpen a/d Lek. Op 5 november in de schiethal van handboogvereniging Gravin Jacoba van Beieren in Gouda en twee weken later in sporthal De Walvis in Krimpen.
Het harmonieorkest van Crescendo is een groot orkest bestaande uit zo’n 55 leden en staat onder leiding van Carlo Balemans. Het is ook een jong en enthousiast orkest, waarvan veel mensen zijn opgeleid door de eigen muziekschool. Voor diverse muzikanten vormde dit orkest een belangrijke schakel in hun muzikale opleiding. Zo ook voor de dirigent van Caecilia Patrick de Heus.

2016 Kongsberg dag1 22Concertreis Kongsberg 2016

Van vrijdag 13 mei tot en met dinsdag 17 mei verbleven 50 muzikanten van Caecilia en de Pionier in de Noorse stad Kongsberg. Het is voor het eerst dat de twee Goudse muziekverenigingen gezamenlijk op concertreis gingen. Ze waren uitgenodigd door het Kongsberg Byorkester, toen de Noorse muzikanten in december in Gouda vertoefden vanwege de 60e editie van Gouda bij Kaarslicht. Iedere dag gaven zij op een bijzondere locatie een optreden.

Een verslag van deze reis, dat eerder is verschenen in 'De Juiste Toon' het clubblad van Gouda's Harmonie De Pionier, kunt u ook lezen via Kongsbergreis-verslag

2016 Kongsberg dag2 096 Dag 2:

Zaterdags werden wij naar restaurant/berghut Knutehytta gebracht dat halverwege de berg Jonsknuten staat. Na een welkomstwoord door de burgemeester van Kongsberg werd de heropening van het restaurant door ons opgeluisterd met een klein openluchtconcert. Halverwege het concert begon het licht te sneeuwen.

Diverse muzikanten hebben daarna nog een wandeltocht naar de top (904 m) ondernomen en kregen voor deze prestatie een heus toppturdiplom.

2016 Kongsberg dag3 060 Dag 3:

Voor zondag stond er de bezichtiging van de grootste barokke kerk van Noorwegen op het programma. Aangezien wij de enige bezoekers waren, kregen we de mogelijkheid om de akoestiek van deze imposante kerk uit te proberen. Dit resulteerde in een prachtige uitvoering van Morricone's 'Gabriel's Oboe' door Richard Slagter op trompet onder begeleiding van het voltallige orkest, een paar nummers door een ad-hoc geformeerd koperkwintet en een fluitduet.

2016 Kongsberg dag4 57 Dag 4:

Na een kleine repetitie verzorgden Caecilia en De Pionier samen met het Byorkester een concert in het gloednieuwe muziektheater van Kongsberg. Het Krona heeft een ultra-moderne, elektronisch bedienbare akoestiek-installatie die uniek is in Scandinavië.

2016 Kongsberg dag5 01 Dag 5:

Op de laatste dag van deze onvergetelijke reis marcheerden de muzikanten mee in een grote parade door Kongsberg ter gelegenheid van de nationale feestdag in Noorwegen. Aan de parade deden in totaal vijf Noorse korpsen mee en duizenden kinderen van diverse scholen in Kongsberg. De stoet trok 12 km door de straten van de Noorse stad. Er stonden naar schatting 20.000 Noren langs de route, velen in traditioneel Noorse klederdracht en enthousiast zwaaiend met Noorse vlaggetjes.

Het bezoek aan de zusterstad van Gouda werd afgesloten met een groot gezamenlijk concert buiten het Grand Hotel in het centrum van Kongsberg.

2015 HaDetBrass 41Ha det Bra(ss) 2015

Als afsluiting van de 60e editie van Gouda bij Kaarslicht vormden Caecilia, de Pionier én het Kongsberg Byorkester uit Noorwegen samen een groot orkest. Na een paar uurtjes repeteren lieten 90 muzikanten en twee dirigenten gezamenlijk een selectie uit hun (winter)repertoire horen in de Gouwekerk.

foto's: Jan van den Berg

 BOS0048

Gouda bij Kaarslicht 2015

Talentvolle leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de diverse basisscholen in Gouda vormden speciaal voor deze jubileumeditie van Gouda bij Kaarslicht een groot kinderkoor. Na het ontsteken van de kerstboom trad dit Kaarslichtkoor, onder begeleiding  van Caecilia, op in de Gouwekerk.

Foto's: Mareike Bos