De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

LID WORDEN

Belangstellenden zijn altijd welkom om een kijkje te komen nemen op een repetitie. Heeft u altijd al een blaasinstrument willen leren spelen, dan zijn wij graag bereid meer informatie te geven en te helpen bij het kiezen van een instrument. Het is geen vereiste dat men al noten kan lezen of dat men een eigen instrument heeft. In principe ligt de minimum leeftijd voor leerlingen op 8 jaar.

gevorderde muzikanten

Speelt u al een muziekinstrument (minimaal niveau HaFaBra-B) en wilt u deze hobby ook in orkestverband uitoefenen, dan bent u bij Stedelijke Harmonie Caecilia van harte welkom. Met elk instrument, passend in een harmonieorkest, kunt u met ons komen meespelen. Kom eens vrijblijvend kijken bij een van onze repetities!

repetities:
Woensdag 19:30 - 22:00
Muziekpand50, Bodegraafsestraatweg 50, 2805 GR Gouda


muziek maken kan iedereen

Bijna iedereen heeft aanleg voor muziek. Wie op muzikaal gebied het beste uit zichzelf wil halen, moet op zoek gaan naar een goede leraar. Naast lessen volgen, leer je pas echt musiceren door samen muziek te maken. Het lidmaatschap van Caecilia kan daarbij een steun zijn.

Ben je jonger dan 18 jaar en lijkt het je leuk om (samen) muziek te maken? Kijk dan HIER voor de activiteiten, lessen en samenspelvormen van Caecilia voor jou!

Muziek Maak Je Samen!
Onder de titel "Muziek Maak Je Samen!" organiseert Caecilia samen met diverse partners aan het begin van het schooljaar introductielessen op basisscholen in Gouda om kinderen te laten kennismaken met heel veel verschillende muziekinstrumenten. Aansluitend aan deze introductielessen start in januari in samenwerking met harmonie De Pionier en muziekschool Cultuurhuis Garenspinnerij een speciaal orkest voor beginnende muzikanten.
In 10 lessen leren de kinderen dan van alles over hun favoriete instrument. Niet alleen hoe je dat instrument moet bespelen, maar ook noten lezen en samenspelen in een echt orkest. Er kan gekozen worden uit de volgende instrumenten: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, hoorn, viool, altviool, cello, harp of slagwerk.

Bij Caecilia wordt op woensdagmiddag gerepeteerd van 15:30 - 16:15 in Muziekpand50 - Bodegraafsestraatweg 50, Gouda.
Meer informatie: Muziek maak je samen!

Spelenderwijsorkest Caecila

Het Spelenderwijsorkest Caecilia is een orkest voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. Het orkest richt zich op samen muziek maken. Je leert er vooral hoe leuk het is om samen muziek te maken. En ja natuurlijk ook de serieuze dingen zoals bijvoorbeeld luisteren, improviseren, optreden en (een beetje) noten lezen. Ook leer je verschillende instrumenten kennen. Handig om een trompet van een klarinet te kunnen onderscheiden; leuk als je nog niet precies weet of en welk instrument jij zelf zou willen leren bespelen.
Het Spelenderwijsorkest Caecilia sluit goed aan bij de introductiecursus van Muziek Maak Je Samen! en de instroomgroep voor het Spelenderwijsorkest, maar ook kinderen die deze cursus niet hebben gevolgd zijn van harte welkom.

Meer informatie: Spelenderwijsorkest Caecilia


kosten muzieklessen en lidmaatschap/contributie

Leden van Caecilia kunnen tegen een gereduceerd tarief muzieklessen volgen bij Cultuurhuis Garenspinnerij. Het is ook mogelijk om les te krijgen van een (gediplomeerd) lid van het orkest of les bij andere verenigingen en gediplomeerde docenten in Gouda zoals bijvoorbeeld de Goudse Saxofoonschool en de Goudse Popschool. Samen met jou bekiijken we graag alle mogelijkheden.

De kosten van het lidmaatschap en muzieklessen via Cultuurhuis Garenspinnerij zijn te vinden op de volgende pagina: kosten


Neem gerust contact met ons op voor uitleg of meer informatie.

Voor vragen over lidmaatschap volwassenen kunt u het best terecht bij ons secretariaat: contact

Vragen over onze jeugdactiviteiten worden beantwoord door onze jeugdcoördinator Ellen van de Geer via .