De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

2023 Verhalen aan zee (4) Verhalen aan zee

De Theaterbakkerheij is inmiddels een begrip in Gouda en omstreken voor liefhebbers van coverbands en eigentijds (muziek)theater. Toch weten ook muziekverenigingen inmiddels de weg naar dit podium te vinden. Twee weken geleden gaf Gouda’s Harmonie de Pionier nog twee spetterende concerten in dit theater. Dit weekend was het onze beurt. Waar bij de Pionier glitter en glamour de boventoon voerden, was het concert van Caecilia bescheiden en ingetogen. Voor een enthousiast publiek speelde het 45 koppige orkest ‘Verhalen aan zee’.

De muzikale verhalen werden geïntroduceerd door Nelie Gerritsen als waardin van een echte zeemanskroeg. Onder leiding van dirigent Mark Beursgens werd het publiek meegenomen op zeewaardige avonturen. Naast de diverse zeemansliederen, stond er ook veel filmmuziek met een nautisch karakter op het programma, zoals Pirates of the Caribbean, Jaws en The Love Boat. Heel knap was de montage van de filmbeelden, die achter het orkest werd geprojecteerd. Hierdoor kwam bijvoorbeeld de indrukwekkende muziek van de film Das Boot helemaal tot leven.

Het is leuk om te zien hoe ook in de amateurwereld steeds meer gebruik wordt gemaakt van nieuwe, moderne media. Het resultaat was zeer afwisselend en echt verhalend. De avond werd afgesloten met een door het enthousiaste publiek meegezongen Kleine Café aan de Haven.

Mooie foto's van het concert gemaakt door fotograaf Jan van den Berg van JB filmproducties kunt u zien via de link  >> Foto’s Verhalen aan zee 2023 <<

Binnenkort zijn beide Goudse muziekverenigingen tegelijkertijd samen te zien en te horen. Op Koningsdag geven zij, na de traditionele aubade op de Markt, een gezamenlijk concert in de Sint Janskerk. Zo’n groot blaasorkest is buitengewoon indrukwekkend. Het is zeker de moeite waard om dat eens mee te maken.
Koningsdagconcert, locatie: Sint Janskerk, Gouda, tijd: 11:00 - 12:00


MUZIKANTEN GEZOCHT!

Bent je op zoek naar een gezellig orkest? En bespeel je een instrument passend in ons harmonieorkest? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens onze repetities op woensdagavond in Muziekpand50.
Voor sommige instrumenten, zoals klarinetten, is er altijd wel een plekje. Voor hele populaire instrumenten als saxofoons is op dit moment een kleine wachtlijst.
Voor alle instrumenten geldt dat men pas lid kan worden na overleg met de dirigent en de andere sectieleden.

Meer informatie: contact > lid worden

AGENDA

  • za 27 april 2024

    Oranje-Koningsconcert

  • do 16 - zo 19 mei 2024

    concertreis Kongsberg

  • di 2 juli 2024

    Diploma uitreiking Antoniuscollege

STEUN ONS

In de huidige tijd is het een hele kunst om als culturele vereniging te blijven voortbestaan. Gelukkig hebben wij vele enthousiaste leden, die naast muziek maken, zich ook op andere manieren inzetten voor de vereniging. Toch kunnen wij ook uw steun goed gebruiken. Door vriend te worden van Caecilia blijft u op de hoogte van alle activiteiten van de vereniging en krijgt u een aantal keer per jaar onze digitale nieuwsbrief.
Ook voor bedrijven hebben wij een aantrekkelijk aanbod.