De website van Caecilia Gouda maakt gebruik van cookies.

Een concertreis om niet te vergeten!

Van 16 t/m 19 mei bezochten muzikanten van Stedelijke Harmonie Caecilia en Gouda's Harmonie 'De Pionier' onze zusterstad Kongsberg in Noorwegen.

Elk jaar op 17 mei wordt in Noorwegen het ondertekenen van de grondwet gevierd. Dit jaar stond deze nationale feestdag ook in het teken van het 400-jarig bestaan van de stad Kongsberg. En wij waren uitgenodigd door het Kongsberg Byorkester om mee te lopen in de grote feestelijke parade. Daarnaast mochten wij diezelfde middag met het Byorkester een marsconcert geven en kregen we op 18 mei de gelegenheid om een mooi concert in het plaatselijke theater te verzorgen.
Het was een weekend vol muziek en saamhorigheid tussen alle drie de orkesten en de twee steden. Dit werd nog extra benadrukt door de aanwezigheid van de Goudse delegatie van de Gemeente Gouda en Gouda bij Kaarslicht.
Het werd een reis om nooit te vergeten.

Tag and until next time Kongsberg Byorkester!

Een 'kleine' selectie van de foto's kunt u bekijken op onze faceboekpagina > Facebook <

Heel veel dank aan de organisatoren uit Gouda en Kongsberg en aan onze sponsoren Gemeente Gouda, het Cultuurfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie.


 

Kongsberg Byorkester oefent voor 17 meiConcertreis naar Kongsberg

Nog één nachtje slapen en dan is het zover: Caecilia en Gouda's Harmonie de Pionier vertrekken naar Noorwegen om daar het 400 jarig bestaan van zusterstad Kongsberg mee te vieren tijdens de Nationale Feestdag.

Het contact tussen het Kongsberg Byorkester uit Noorwegen en Gouda gaat terug tot 1952. In dat jaar ontving het raadslid een uitnodiging uit Gouda voor een wereldmuziekcongres met een wedstrijd marcheren en concertspel. Het stadsorkest won de eerste prijs in zowel de mars- als de concertcompetitie. Het legde de basis voor verder contact op verschillende niveaus en is uitgegroeid tot de vriendschappelijke relatie tussen onze twee steden en de verschillende orkesten van beide steden.
Over de bezoeken over en weer van de verschillende orkesten is iedereen altijd dol enthousiast en vele gezamenlijke concerten waren het gevolg.
Naast meelopen in de traditionele parades op 17 mei staan er dit Pinksterweekend ook andere leuke activteiten op het programma, waaronder een rondleiding door het Mijnmuseum en het Technologiepark en een concert in het Musikkteatereti samen met het Oslo Messingkvintett (brass quintet).

Updates en verdere bijzonderheden over deze reis kunt u (terug)lezen op onze sociale mediapagina's >Facebook< en >Insta<.

SponsorsConcertreisKongsberg 20242024 04 27 Oranjekoningsconcert AffichekopieKoningsdag 2024

Op zaterdag 27 april a.s. zal Koningsdag 2024 in Gouda feestelijk worden geopend door Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’ en Stedelijke Harmonie Caecilia met een gezamenlijke aubade op de Markt om 10:00.

Daarna is iedereen uitgenodigd voor het Oranjeconcert om 11:00 in de Sint Janskerk. Dit Oranjeconcert wordt verzorgd door de gecombineerde harmonieorkesten van Stedelijke Harmonie Caecilia en Gouda’s Harmonie De Pionier met de medewerking van de Goudse mezzo-sopraan Anjo van Hemert en MacKay Bagpipe Services. Dit jaar bezingt Anjo o.a. een klassieker van Toon Hermans en toont zo haar liefde voor Gouda.
Entree is gratis!


 

cgs logo 10 jaar gekleurd goud rgb

10 jaar Cultuurhuis Garenspinnerij - GOUD!

In 2024 is het 10 jaar geleden dat Kunstpuntgouda (de voorloper van Cultuurhuis Garenspinnerij), Jeugdtheaterhuis en StudioGonz hun intrek namen in het volledig gerenoveerde pand van de Koninklijke Machinale Garenspinnerij Gouda aan de Turfsingel. Op zaterdag 6 april is het feest! En Caecilia viert dat feestje met hen mee. Aan het eind van de zaterdagmiddag, om 16.30 uur, geven wij een klein concert in dit mooie cultuurcentrum.

Het programma:
Om 13.00 uur Grand opening door theatermaker en oud-cursist Peter van Rooijen.
Daarna:
Bewandel de Gouden Loper en maak een tijdreis,
Volg de gouden draad door de Garenspinnerij,
Gouden keeltjes zingen de sterren van de hemel,
Spin een glanzend sieraad van gouddraad,
Word goud en glitterig: shine!
Kom tot jezelf onder stralende sterren in een geheime tuin…
Schallende trompetten, blinkende trombones en goudverf vliegt je om de oren,
Vlij je neer bij goudgele klanken…
Schitterende verhalen voor en door Gouwenaars,
En… Confetti in het theater!

zaterdag 6 april
tijd: 16:30 - 17:00
locatie: Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34, Gouda
toegang is gratis!


 

2023 11 04 SterrenEnStrepen AfficheSterren en strepen

Op zaterdag 23 maart a.s. speelt Stedelijke Harmonie Caecilia in Sociëteit Concordia in Gouda "sterren en strepen", waarbij alle muziek een connectie heeft met het diverse en rijke muzikale landschap van Amerika.

Amerika heeft een onmiskenbare bijdrage geleverd aan de wereld van de muziek. Het land is zoveel meer dan politiek en technologie. Het is een land met een grote diversiteit aan mooie landschappen, natuur, mensen én muziek.
De betekenis van de sterren en strepen op de Amerikaanse vlag wordt tijdens dit concert op unieke wijze verweven met de kracht van muziek. Caecilia wil laten zien dat elke ster en streep staat voor een verhaal, een ervaring, en bovenal voor de rijke muzikale geschiedenis van het land.

Onder leiding van dirigent Mark Beursgens zal het harmonieorkest een breed scala aan muziekstijlen presenteren die geworteld zijn in de Amerikaanse traditie. Van muziek geïnspireerd door de rivier Shenandoah tot de meeslepende klanken van Amerikaanse filmmuziek, elk stuk heeft een diepe connectie met de veelzijdige muzikale erfenis van Amerika.
Stedelijke Harmonie Caecilia nodigt u uit om samen de sterren en strepen van Amerika te vieren, ver weg van Amerikaanse verkiezingen en andere politiek, en dichterbij de harmonie van muziek.

Mis deze avond vol muzikale ontdekkingen niet en reserveer/bestel uw kaarten voor "sterren en strepen" via onderstaande knop.
Betaling vindt plaats via een betalingsverzoek per e-mail of whatsapp.
Wees er snel bij, zodat u zeker bent van een plaatsje in de zaal.

datum: zaterdag 23 maart a.s.
tijd: 20:00 - 22:00
locatie: Sociëteit Concordia, Westhaven 27, 2801 PJ Gouda
entree: € 10,- / kinderen tot 12 jaar € 7,50

 Kaarten bestellen 

 


 

2024 nieuwjaarsbijeenkomstCaecilia in 2024

De eerste repetities van het nieuwe jaar zitten er al weer op. We begonnen dit jaar met een kleine terugblik op het afgelopen jaar en een gezellige toost op 2024. Met nieuwe muziek op de lessenaars bereiden we ons voor op ons concert 'Sterren en strepen' op 23 maart a.s. in Sociëteit Concordia aan de Westhaven in Gouda.
Maar er staan dit jaar ook nog heel veel andere mooie activiteiten op het programma van Stedelijke Harmonie Caecilia. Zo gaan wij begin maart met de hele vereniging een weekend naar Noordwijk om te reperteren voor het concert later die maand. Op Koningsdag zijn wij te horen in de Sint Janskerk. En in mei gaan veel leden mee op een hele bijzondere concertreis naar Noorwegen. Daar zijn wij samen met Gouda's Harmonie de Pionier uitgenodigd door het Byorkester ter gelegenheid van het 400 jarig bestaan van de stad Kongsberg, een zusterstad van Gouda. Dit najaar geven wij ook nog een concert in Bodegraven. Voor ons zijn dit echt activiteiten waar wij nu al zin in hebben en naar uitkijken. Hopelijk zien wij u ook bij een van onze optredens.